Theater ‘Zie de mens’ in MFC De Marke in Hattem

Op 11 juni wordt in MFC De Marke in Hattem de theatervoorstelling Zie de mens opgevoerd. Hiervoor wordt de sporthal omgetoverd tot theater. Er zijn 9 acteurs die elk op een eigen podium staan. De toeschouwers zitten daar midden tussenin, op 1,5 meter van elkaar. Zo is de voorstelling coronaproof en toch intiem.

Zie de mens wordt voor u gespeeld door een multicultureel theatercollectief van mensen die leven in kansarme en kwetsbare situaties, en theatermakers. Samen nemen zij u mee op een poëtische reis door de Nederlandse samenleving, zoals deze gezien en beleefd wordt door mensen aan de voet van de maatschappelijke ladder. Zie de mensis een persoonlijk document gebaseerd op autobiografische geschiedenissen uit hun leven. Zo brengt de theatervoorstelling op een authentieke manier een wereld over het voetlicht, die gewoonlijk ongezien en ongehoord blijft.

Naast dat Zie de menseen bijzondere theaterervaring is, dragen wij onze kennis van armoede over en roepen op tot solidariteit met allen die kansarm en kwetsbaar zijn. Op die manier hopen wij mensen te inspireren om samen te bouwen aan een inclusieve samenleving, waarin iedereen zich thuis en veilig voelt.

Enkele reacties van toeschouwers:

 “Een heel sterke voorstelling. Bijzonder hoe de spelers een levensecht verhaal vertolken. Soms confronterend, dan weer kunstzinnig”.

“Fantastische voorstelling!! Goed acteerwerk, creatief concept. En bovenal het thema Zie de mens. Een hartverscheurende oproep om in de systeemwereld ondergeschikt te maken aan de menselijke maat.

 “ZEER DE MOEITE WAARD, om verschillende redenen: de authenticiteit van de verhalen die door de ervaringsdeskundigen worden verteld; de fantastische tekstregie; het gedreven spel; de prachtige vormgeving”.

“Het is een rake voorstelling die mij ook echt heeft geraakt.”

De voorstelling is gratis toegankelijk. We verzoeken u vriendelijk om u aan te melden.

Zie de mens in Hattem wordt georganiseerd i.s.m. De Vrijzinnigen Hattem en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Hattem en Cultuurfonds Hattem.

Waar:                   MFC De Marke

Adres:                  Daendelsweg 2, 8051 DX Hattem

Wanneer:           Zaterdag 11 juni om 20u00 (ontvangst vanaf 19u15)

Kosten:                Gratis. Vrije gift na afloop

Aanmelden:      Reserveer hier uw ticket: wresinskicultuur.nl/aanmelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *