Oproep woonruimte door Sociaal Wijkteam.

Ik begeleid sinds kort een gezin met drie kinderen in de leeftijd van 17, 15 en 4 jaar. Dit gezin heeft van een particulier een ééngezinswoning gehuurd. Nadat zij één jaar in de woning hebben gewoond heeft de particuliere verhuurder aangekondigd dat mijn cliënten de woning met ingang van 16 september 2021 dienen op te leveren. Mijn cliënte heeft met twee van haar kinderen in het verleden gedurende 9 maanden bij Kadera gezeten vanwege huiselijk geweld. De kinderen hebben geen goede ervaring overgehouden aan hun verblijf bij Kadera. Twee van de kinderen volgen een opleiding bij Deltion College in de gemeente Zwolle. Dit maakt dat zij het liefst in de gemeente Zwolle en of in de omgeving willen blijven wonen. Mijn cliënten zijn beiden werkzaam bij Prizero in Zwolle en hebben inkomsten boven de norm. Vanwege hoge inkomsten kunnen zij niet middels de spoedprocedure reageren op woningen, omdat er geen woningen in de vrije sector aangeboden worden via een spoedprocedure. Mijn cliënten zijn sinds 1 juli 2021 bezig met het zoeken van een huurwoning. Zij hebben met heel veel makelaars contact opgenomen. Echter zonder resultaat. Helaas lukt het niet om via een makelaar geschikte woonruimte te vinden. Telkens weer valt de keus niet op hen. Een woning kopen zouden zij ook wel willen, maar vanwege een lopende lening kunnen zij momenteel ook geen huis kopen. Nu is mijn vraag of er een woningeigenaar van jullie gemeenschap bereid is om zijn of haar woning te verhuren aan mijn cliënten. Tijdelijke opties zijn ook van harte welkom zodat zij de tijd hebben om te blijven zoeken. Het gaat om een zeer net gezin. Zij hebben hun huur van 1100 euro altijd op tijd betaald.

Cevriye Selvi, Sociaal Werker Samenleving & Welzijn, Gemeente Zwolle, Afdeling: Sociaal Wijkteam (Noord) – Telefoon: 06 115 856 33 – Mail: c.selvi@swt.zwolle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *