Persbericht Internationale Vredeswandeling Apeldoorn 2024

Doel van de Vredeswandeling:

Het doel is wereldwijde wapenstilstand en geweldloosheid. Hiertoe beginnen wij het nieuwe jaar met de roep om vrede.

Er zijn wereldwijd twee momenten in het jaar waarop vrede centraal staat:

1 januari is sinds 1967 de Internationale dag van de vrede en op 21 september, uitgeroepen door de Verenigde Naties, sinds 1981.  

Ter gelegenheid van de viering van de Werelddag van de Vrede op 1 januari houdt de Gemeenschap van Sant’Egidio, samen met andere verenigingen, bewegingen en gemeenschappen over de hele wereld fakkeltochten voor de vrede. Zij wil zo haar zorg laten zien voor de wereld die nog steeds zo verdeeld is en wordt geteisterd door oorlogen, onrecht, armoede en geweld.

In meer dan 150 steden in de wereld worden solidariteitsmarsen georganiseerd. Zoals in Rome, Milaan, Napels, Palermo, Florence en Parijs, Quebec, Madrid, Barcelona, Lissabon, Buenos Aires, Antwerpen, Luik, Hasselt, en in steden in Burkina Faso, Ivoorkust, Colombia, Hongarije, Oekraïne, Congo, Guinee Conakry. Hierbij lopen mensen met fakkels door de straten en dragen borden met namen van landen waar strijd, oorlog en geweld heerst, ook borden met het woord vrede in vele talen.

Apeldoorn mag zich erin verheugen de actiestad voor de vredeswandeling in Nederland te mogen zijn. Daarmee beperkt de uitstraling zich niet alleen tot onze gemeente, maar heeft de Sant’Egidio-wandeling betekenis voor geheel Nederland. Deelname van Uw organisatie/ bestuur of college is belangrijk in haar bijdrage aan deze vredevolle activiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *